De la începuturile noastre am fost ,,copii ai pământului”, având ca spațiu de joacă perfecțiunea naturii. Acum societatea ne consideră atât de vulnerabili încât zilnic se construiește pentru protecția noastră mai mult decât necesarul de confort și siguranță de care avem nevoie. Fără să ne dăm seama, toate acestea nu fac decât să împiedice contactul nostru cu energiile pământului, energii cu un rol major în evoluția noastră ca specie și ca individ. Corpul uman funcționează și electric, iar această izolare ne afectează buna funcționare a organismului și sănătatea. Pentru restabilirea comunicării și menținerea contactului cu aceste energii, există un proces deosebit de simplu și foarte eficient: ÎMPĂMÂNTAREA.

Mersul desculț în natură este una dintre modalitățile cele mai simple, ieftine și puternice de a ne conecta la pământ. Când mergem desculți prin rouă, pe potecile pline de mușchi ale pădurilor, prin apa râurilor, avem acces liber la reechilibrarea energetică a organismului, pentru a ne crește vitalitatea, sănătatea, buna dispoziție și să ne bucurăm de o durată de viață prelungită. Acest lucru îmbunătățește starea noastră mentală, si emoțională. Civilizațiile antice obișnuiau să aducă omagii pământului şi legăturii cu acesta, deoarece planeta este un spațiu încărcat de energii naturale la care ne putem conecta oricând.

În momentul de față specialiștii în geologie, geofizică, biofizică, electronică și medicină ne pot explica felul în care funcționează Pământul ca o imensă baterie, ale cărei pulsații traversează suprafața acestuia, echilibrând ritmul vieții tuturor ființelor. Este vorba despre Rezonanța Schumann, al cărei ritm se găseste și în cadrul organismului uman. Tendința fiecărui organism este de a exista în armonie cu câmpul energetic al Pământului. În momentul în care piciorul atinge pământul şi se realizează conectarea, începe o normalizare considerabilă a stării de sănătate. Lipsa contactului fizic cu pământul duce la o serie de dereglări ale organismului care au ca rezultat îmbolnăviri, oboseală, dureri sau inflamații cronice.

Este bine de știut:

- Împământarea reduce în primul rând efectele nocive ale câmpurilor electromagnetice emise de aparatura din jurul nostru.

- Când ești conectat cu pământul există un transfer de electroni liberi, care sunt principalii antioxidanți cunoscuți de om până în momentul de față.

- Reconectându-te la Pământ permiți corpului să revină la starea electrica normală, fiind mult mai capabil să se auto-regleze și să se auto-vindece.

- David Wolfe (medicină alternativă) spune că atunci când suntem conectați la pământ, suntem practic în contact cu orice ființă vie conectată la pământ în acel moment, fie că sunt plante, animale sau alți oameni.

Împământa (dex) – a conecta un circuit electric la pământ.